Caesar-salaatti

8-10 annosta
3 valkosipulin kynttä
1 1/2 dl oliiviöljyä
500 g romaine- TAI jäävuorisalaattia
8 vaaleaa leipäviipaletta
oliiviöljyä paistamiseen
1 1/2 rkl Dijon-sinappia
2 - 3 rkl sitruunamehua
1/2 rkl Worchestershire-kastiketta
1 1/2 dl Parmigiano Reggianoa TAI Grana Padanoa raastettuna
1 pieni prk (125/81 g) anjovisfileitä paloiteltuna

Salaatin päälle
1/2 dl Parmigiano Reggianoa TAI Grana Padanoa raastettuna

Murskaa valkosipulin kynnet veitsen lappeella ja pane oliiviöljyn joukkoon. Anna maustua vähintään 1 tunti. Pese ja kuivaa salaatti. Revi salaatti sopiviksi suupaloiksi ja pane viilenemään kannelliseen astiaan jääkaappiin. Leikkaa leivät 1,5 x 1,5 cm:n kuutioiksi ja paista pannulla oliiviöljyssä rapeiksi ja kullanruskeiksi. Voit paahtaa ne myös uunipannulla. Poista oliiviöljyn joukosta valkosipulin kynnet. Sekoita isossa salaattikulhossa sinappi, sitruunamehu, Worchestershire-kastike, parmesanraaste, paloitellut anjovikset ja viimeisenä valkosipuliöljy. Kaada kulhoon salaatti ja sekoita hyvin. Lisää pinnalle leipäkuutiot ja parmesanraastetta.

VINKKI: Voit lisätä salaatin joukkoon esim. katkarapuja. Jos käytät pakastekatkarapuja, sulata ja valuta ne ensin hyvin.


Sivusta vastaa Antti Nummiaho
Sivun URL on http://www.hut.fi/u/anummiah/ruokasivusto/ruokaohjeet/ruoka1.html