Puutarhurin porkkanakeitto

Puutarhurin porkkanakeitto

4-6 annosta
600 g porkkanaa
2 sipulia
100 g juuriselleriä
1,2 l kasvislientä
1 - 2 tl basilikaa TAI rakuunaa
mustapippuria myllystä
suolaa
noin 1 dl kuivaa sherryä TAI valkoviiniä
1/2 rasiaa Kevyt Hovi maustamatonta TAI Kevyt
Aamupala maustamatonta TAI
1/2 pkt Koskenlaskijaa

Tarjoiluun
Valio ranskankermaa

Keitä paloitellut kasvikset kasvisliemessä kypsiksi kannen alla, noin 20 min. Mausta basilikalla tai rakuunalla sekä pippurilla, suolalla ja sherryllä. Lisää juusto ja sekoita, kunnes juusto on sulanut. Soseuta keitto esim. sauvasekoittimella samettisen pehmeäksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Tarjoa keiton kanssa ranskankermaa. Tarjoa esim. kesäisen aterian alkukeittona.


Sivusta vastaa Antti Nummiaho
Sivun URL on http://www.hut.fi/u/anummiah/ruokasivusto/ruokaohjeet/ruoka11.html