Feta-lammasruukut

4 annosta
500 g luuttomaksi käsiteltyä lampaanlihaa
2 rkl Valio voita
4 dl kuivaa valkoviiniä
1 lihaliemikuutio
1 laakerinlehti
5 valkopippuria
1 rkl timjamia
3 - 5 valkosipulin kynttä
1 sipuli
100 g lanttua
1 (150 g) palsternakka
50 g juuriselleriä
2 porkkanaa
1 1/2 rkl vehnäjauhoja
1 prk Valio feta -kutunmaitojuustoa
2 voitaikinalevyä
munaa voiteluun
unikonsiemeniä

Kuutioi liha ja ruskista voissa. Lisää vettä niin, että lihapalat peittyvät. Mausta suolalla ja lisää mausteet. Anna kiehua noin 1/2 tuntia, kunnes liha on hieman kypsynyt. Lisää suikaloidut kasvikset ja anna kiehua vielä 1/2 tuntia. Suurusta vesitilkkaan sekoitetuilla vehnäjauhoilla. Tarkista maku. Jaa pata neljään annoskeittoruukkuun. Valuta ja huuhtele fetakuutiot ja jaa ruukkuihin. Kauli voitaikinalevyt ohuemmiksi. Kiinnitä voitaikinapalat ruukkuihin kansiksi. Voitele munalla ja ripottele päälle unikonsiemeniä. Paista 225 asteessa noin 10 min. Keitä lisäkkeeksi riisiä. Tarjoa feta-lammasruukut riisin ja tuoreen leivän kanssa.


Sivusta vastaa Antti Nummiaho
Sivun URL on http://www.hut.fi/u/anummiah/ruokasivusto/ruokaohjeet/ruoka18.html