|
Juustofondue
4 hengelle Raasta juustot hienoksi raasteeksi. Sekoita fonduepadassa viini, maissitärkkelys ja sitruunamehu. Kuumenna sekoittaen. Lisää kiehuvan kuumaan viiniin raastetut juustot pienissä erissä ja sekoita, kunnes juusto on sulanut. Mausta halutessasi kirsikkaviinalla. Voit maustaa fonduen myös muilla tavoilla, esim. yrteillä, tabascolla, chilillä jne. makusi mukaan. Nosta pata liekin päälle pöytään ja sekoita välillä. Tarjoa kastettavaksi reilunkokoisia ranskanleipäkuutioita ja/tai keitettyjä kasviksia, esim. kukka- tai parsakaalia, porkkanaa, paistettuja herkkusieniä jne. VINKKI: Muita fondueen sopivia Valion juustoja ovat: Valio fontal, Turunmaa, Valio emmental punaleima, Valio Mustaleima sekä mausteena Aura. Voit tehdä fonduen myös kuumentamista vaille valmiista, Tiger-juustofondueseoksesta. Sivusta vastaa Antti Nummiaho Sivun URL on http://www.hut.fi/u/anummiah/ruokasivusto/ruokaohjeet/ruoka19.html |