Lämmin tuorejuustovanukas ja lakka-karamellikastike

Lämmin tuorejuustovanukas ja lakka-karamellikastike

4-6 annosta
150 g vaaleaa sokerikakkupohjaa (esim. kääretorttupohjaa TAI valmista kakkupohjaa)
100 g Hovi maustamatonta
1/2 dl Valio kuohukermaa
2 keltuaista
3 valkuaista
1 dl tomusokeria

Lakka-karamellikastike
1 dl lakkoja
1 dl sokeria
2 dl kiehuvaa vettä
1 vaniljatanko

Murenna kakkupohja ja lisää joukkoon Hovi, kerma ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi lisäten vähitellen tomusokeria siivilän läpi samalla vatkaten. Sekoita vaahto seokseen. Annostele taikina voideltuihin ja jauhotettuihin, korkeisiin annosvuokiin, esim. runebergintorttuvuokiin ja paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Kokeile kypsyyttä hammastikulla vuoan keskeltä. Kumoa hieman jäähtyneinä. Valmista kastike. Puserra siivilän läpi lakat. Paahda sokeri vaalean ruskeaksi kattilassa. Lisää joukkoon kiehuvan kuuma vesi (varo höyryä), lakkasose ja halkaistu vaniljatanko. Keitä siirappimaiseksi, noin 15 minuuttia. Poista vaniljatanko. Tarjoa lämpimien tuorejuustovanukkaiden kanssa.

Voit koristella annokset myös kuvan osoittamalla tavalla. Sulata suklaata pakastemuovipussissa vesihauteessa. Tee muovipussin kulmaan neulalla reikä ja pursota suklaa pussista kuvioiksi lautasille. Soseuta 3 dl karpaloita, purista sose siivilän läpi ja makeuta sokerilla. Koristele lautaset lakka-karamellikastikkeella, karpalokastikkeella sekä lakoilla ja sitruunamelissalla.


Sivusta vastaa Antti Nummiaho
Sivun URL on http://www.hut.fi/u/anummiah/ruokasivusto/ruokaohjeet/ruoka26.html