Tiramisu

8-10 annosta

Pohja
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
3/4 dl vehnäjauhoja
3 rkl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kostutus
1 1/2 dl kylmää espressokahvia

Täyte
1 prk (200 g) Hovi maustamatonta
1/2 prk Valio ranskankermaa
3 rkl konjakkia TAI
mantelilikööriä
2 keltuaista
1 dl sokeria
2 valkuaista
1 dl Valio kuohukermaa

Pinnalle
kaakaojauhetta

Valmista pohja. Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Sihtaa joukkoon yhdistetyt kuivat aineet samalla varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperille uunipannulle. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille ja irrota pohjapaperi. Jäähdytä. Leikkaa pohja kahteen osaan ja nosta toinen reunalliseen suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Kostuta espressolla. Vatkaa Hovin ja ranskankerman joukkoon konjakki, keltuaiset ja puolet sokerista. Vaahdota valkuaiset lopun sokerin kanssa kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi. Yhdistä vaahdot parissa erässä täytteeseen. Levitä puolet täytteestä kostutetulle pohjalle, nosta toinen pohja päälle, kostuta ja levitä loppu täyte. Peitä varovasti esim. alumiinifoliolla ja anna vetäytyä mieluiten seuraavaan päivään. Poista folio ja sihtaa pinnalle runsaasti kaakaojauhetta. Tarjoa espresson ja Sambuca-liköörin kanssa.


Sivusta vastaa Antti Nummiaho
Sivun URL on http://www.hut.fi/u/anummiah/ruokasivusto/ruokaohjeet/ruoka27.html