Juusto-pähkinäpatongit

4 kpl
75 g Valio voita
5 dl vettä
50 g hiivaa
1/2 rkl suolaa
2 dl hasselpähkinärouhetta
1 pussi (150 g) Valio pastajuusto- TAI Valio ruokajuusto -raastetta
12 dl (800 g) vehnäjauhoja

Voiteluun
Valio maitoa

Pinnalle
hasselpähkinärouhetta

Sulata ja jäähdytä voi. Liuota kädenlämpöiseen veteen hiiva. Lisää voisula, suola, pähkinärouhe, juustoraaste ja osa jauhoista. Sekoita tasaiseksi ja alusta joukkoon loput jauhot. Anna kohota hyvin liinan alla. Jaa taikina neljään osaan. Kauli palat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Kääri levyt vinoittain rulliksi. Nosta pelleille ja anna kohota liinan alla. Voitele maidolla. Leikkaa patonkeihin vinoja viiltoja ja ripottele päälle pähkinärouhetta. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Tarjoa juustojen, salaatin ja viinin kanssa.


Sivusta vastaa Antti Nummiaho
Sivun URL on http://www.hut.fi/u/anummiah/ruokasivusto/ruokaohjeet/ruoka28.html