Mansikkainen suklaa-juustokakku

Mansikkainen suklaa-juustokakku

10-12 annosta

Pohja
1 pkt (400 g) Digestive-keksejä
150 g Valio meijerivoita

Täyte
2 (à 170 g) tummaa taloussuklaalevyä
2 prk (à 200 g) Hovi maustamatonta
4 keltuaista
2 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl jauhettua pähkinää TAI mantelia
1/4 tl anchorchiliä (esim. Santa Maria)

Koristeluun
n. 1/2 l tuoreita mansikoita

Tarjoiluun
1 prk Valio kuohukermaa
2 rkl likööriä, esim. Grand Marnieria

Hienonna keksit esim. monitoimikoneessa ja sekoita sulatetun voin kanssa. Pohjusta halkaisijaltaan 22-­24 cm:n irtopohjavuoka muotoon leikatulla leivinpaperilla. Painele keksiseos ohueksi kerrokseksi vuoan pohjalle ja reunoille käyttäen lusikkaa apuna. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi. Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa Hovi-juuston joukkoon keltuaiset*, sokeri ja hieman jäähtynyt suklaa. Yhdistä keskenään jauhot, pähkinäjauhelma sekä chili ja sekoita täytteen joukkoon. Kaada täyte vuokaan. Paista 150 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 1 tunti. Tarkkaile kakkua paiston aikana ja peitä vuoka tarvittaessa alumiinifoliolla. Irrota kakku aivan jäähtyneenä ja koristele mansikoilla. Tarjoa kakku liköörillä maustetun kermavaahdon kanssa.Koristele halutessasi vadelmilla tai boysenmarjoilla sekä sitruunamelissan lehdillä.

* Voit pakastaa valkuaiset myöhempää käyttöä, esim. sorbetin, marengin tai mantelimassan tekemistä varten.


Sivusta vastaa Antti Nummiaho
Sivun URL on http://www.hut.fi/u/anummiah/ruokasivusto/ruokaohjeet/ruoka29.html