Pikniksarvet

12 kpl
2 dl Valio maitoa
30 g hiivaa
1 rkl sokeria TAI hunajaa
1/4 tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja
50 g Valio voita sulatettuna

Täyte
100 g palvikinkkua kuutioina
2 rkl hienonnettua persiljaa
1 rkl sinappia

Voiteluun
munaa

Pinnalle
1 pussi (150 g) Valio ruokajuustoa TAI
Valio emmental punaleima -raastetta

Liuota kädenlämpöiseen maitoon hiiva. Lisää sokeri, suola ja osa jauhoista. Sekoita tasaiseksi ja alusta joukkoon loput jauhot sekä sulatettu, jäähdytetty voi. Anna kohota hyvin. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli palat pyöreiksi levyiksi ja leikkaa molemmat 6 sektoriin. Jaa kolmioiden leveään päähän kinkkutäyte. Kääri rulliksi leveästä päästä alkaen. Muotoile sarviksi ja nosta pelleille saumapuoli alaspäin. Anna kohota. Voitele kohonneet sarvet munalla. Levitä juustoraaste lautaselle ja kieritä sarvet yksitellen raasteessa. Nosta takaisin pellille ja paista 225 asteessa noin 12 min.

VINKKI: Voit tehdä valmiista voisarvitaikinasta juusto-kinkkusarvia vastaavalla tavalla. Noudata muuten pakkauksen ohjeita. Kahdesta pakkauksesta saat yhteensä 12 sarvea.


Sivusta vastaa Antti Nummiaho
Sivun URL on http://www.hut.fi/u/anummiah/ruokasivusto/ruokaohjeet/ruoka30.html