Juustosalaatti à la Waldorf

Juustosalaatti à la Waldorf

4-6 annosta
200 g Valio emmental sinileimaa
2 omenaa
2 lehtisellerin vartta
100 g makeita viinirypäleitä
1 prk ananaspaloja
50 g saksanpähkinäpuolikkaita

Kastike
2 prk Bulgarian jogurtti hunajaa
1 rkl sitruunamehua
1/4 tl suolaa
1/4 tl rouhittua valko- TAI mustapippuria

Tarjoiluun
salaatinlehtiä
100 g isoja katkaravunpyrstöjä

Leikkaa juusto ja kuoritut omenat ohuiksi suikaleiksi ja varsiselleri ohuiksi viipaleiksi. Halkaise viinirypäleet ja poista siemenet, valuta ananaspalat ja rouhi pähkinät karkeasti. Yhdistä ainekset, jätä varsisellerin lehtiä ja pähkinärouhetta koristeluun. Yhdistä kastikkeen ainekset ja sekoita kastike salaatin joukkoon. Anna maustua ennen tarjoilua. Kokoa annokset lautasille tai lasimaljoihin. Pane raikkaita salaatinlehtiä pohjalle, lisää juustosalaattia ja koristele katkaravuilla, varsisellerinlehdillä sekä pähkinärouheella.


Sivusta vastaa Antti Nummiaho
Sivun URL on http://www.hut.fi/u/anummiah/ruokasivusto/ruokaohjeet/ruoka5.html