Kesäinen juustosalaatti

Kesäinen juustosalaatti

4 annosta
150 g erilaisia salaattilajeja, esim. rucolaa,
tammenlehti-, rosee ja lehtisalaattia
1 appelsiini
150 g mangoa
150 g cantaloupea TAI muuta melonia
150 g mansikoita
auringonkukan- TAI herneenversoja
balsami- TAI vadelmaviinietikkaa
kylmäpuristettua öljyä
mustapippuria myllystä
Parmigiano Reggianoa TAI Grana Padanoa TAI Valio
Mustaleimaa TAI
oranssia McCadam Sharp Cheddaria

Asettele salaatinlehdet lautasille, leikkaa appelsiinin pinnasta kuori terävällä veitsellä ja leikkaa lohkot veitsellä niin, ettei kalvoja tule mukaan, kuutioi mango, viipaloi meloni ja halkaise mansikat. Sommittele ainekset kauniisti salaatin lehtien lomaan. Lisää muutamia auringonkukan- tai herneenversoja. Mausta etikalla, öljyllä ja mustapippurilla. Höylää ohuen ohuita juustolastuja tai juustosuikaleita annosten päälle.


Sivusta vastaa Antti Nummiaho
Sivun URL on http://www.hut.fi/u/anummiah/ruokasivusto/ruokaohjeet/ruoka6.html