Keväinen parsa-juustokeitto

4 annosta
1 pieni sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 rkl Valio meijerivoita
1 rkl vehnäjauhoja
8 dl kasvislientä
1 prk (340/195 g) vihreää parsaa TAI tuoretta parsaa
1 prk (200 g) Kevyt Hovi yrtti-pippuria
mustapippuria myllystä
suolaa

Tarjoiluun
Valio ranskankermaa

Hienonna sipuli ja valkosipulin kynsi. Kuullasta ne voissa, älä ruskista. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Kaada päälle kasvisliemi. Anna kiehua muutama minuutti. Lisää parsat liemineen ja kuumenna. Soseuta, lisää Kevyt Hovi ja mausta. Jos käytät tuoretta vihreää parsaa, keitä parsat sipulin ja valkosipulin kanssa kypsiksi vähässä, suolalla maustetussa vedessä. Soseuta ainekset keitinliemeen, esim. sauvasekoittimella. Lisää vettä tarvittava määrä ja mausta kasvisliemikuutiolla sekä pippurilla ja suolalla. Suurusta keitto vesitilkkaan sekoitetuilla vehnäjauhoilla ja anna kiehua kannen alla hiljalleen muutama minuutti. Lisää lopuksi Kevyt Hovi, sekoita ja kuumenna. Tarjoa keiton kanssa ranskankermaa. Keitto sopii aterian alkuruoaksi.


Sivusta vastaa Antti Nummiaho
Sivun URL on http://www.hut.fi/u/anummiah/ruokasivusto/ruokaohjeet/ruoka9.html