|
Caesar-salaatti
8-10 annosta
Salaatin päälle Murskaa valkosipulin kynnet veitsen lappeella ja pane oliiviöljyn joukkoon. Anna maustua vähintään 1 tunti. Pese ja kuivaa salaatti. Revi salaatti sopiviksi suupaloiksi ja pane viilenemään kannelliseen astiaan jääkaappiin. Leikkaa leivät 1,5 x 1,5 cm:n kuutioiksi ja paista pannulla oliiviöljyssä rapeiksi ja kullanruskeiksi. Voit paahtaa ne myös uunipannulla. Poista oliiviöljyn joukosta valkosipulin kynnet. Sekoita isossa salaattikulhossa sinappi, sitruunamehu, Worchestershire-kastike, parmesanraaste, paloitellut anjovikset ja viimeisenä valkosipuliöljy. Kaada kulhoon salaatti ja sekoita hyvin. Lisää pinnalle leipäkuutiot ja parmesanraastetta. VINKKI: Voit lisätä salaatin joukkoon esim. katkarapuja. Jos käytät pakastekatkarapuja, sulata ja valuta ne ensin hyvin. Sivusta vastaa Antti Nummiaho Sivun URL on http://www.hut.fi/u/anummiah/ruokasivusto/ruokaohjeet/ruoka1.html |