Sieni-sipulipizza

Sieni-sipulipizza

Uunipannullinen tai 2-4 pyöreää pizzaa

Pohja
2 dl vettä
25 g hiivaa
1/2 tl suolaa
50 g Valio voita sulatettuna
5 dl vehnäjauhoja

Täyte
300 g sipulia
200 g purjoa
1 dl hienonnettua ruohosipulia
2 rkl Valio voita
1 rkl fariinisokeria TAI siirappia
200 g tuoreita kantarelleja TAI herkkusieniä
1 pussi (150 g) Valio mozzarella -raastetta
100 g Auraa TAI Aura murua
1 tl timjamia
2 rkl ketsuppia

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon muut ainekset. Vaivaa taikina kimmoisaksi ja anna kohota hyvin liinan alla. Valmista täyte. Halkaise ja viipaloi sipulit ja purjo. Paista ensin sipuli voissa kuultavaksi. Lisää fariinisokeri tai siirappi ja paista sekoittaen, kunnes sipuli on kullankeltaista. Lisää purjo ja ruohosipuli hautumaan sipulin joukkoon. Viipaloi sienet. Kauli pohjataikina uunipannun kokoiseksi ja nosta leivinpaperin päälle uunipannulle tai tee 2­4 pyöreää pohjaa. Sivele ketsuppia pohjalle/pohjille. Ripottele päälle timjamia. Levitä päälle sipuliseos sekä sieniviipaleet. Lisää pinnalle mozzarellaraaste sekä murennettu Aura. Paista 250 asteessa noin 15 minuuttia.


Sivusta vastaa Antti Nummiaho
Sivun URL on http://www.hut.fi/u/anummiah/ruokasivusto/ruokaohjeet/ruoka16.html