Juustotäytteiset munakoisopihvit

Juustotäytteiset munakoisopihvit

4 annosta
1 iso (n. 250 g) munakoiso
1/2 tl suolaa
200 g Valio Mustaleimaa
4 tuoretta basilikanlehteä
4 rkl basilika-tomaattikastiketta (esim. Barilla)
2 valkuaista
2 dl korppujauhoja

Paistamiseen
1 dl oliiviöljyä TAI
100 g Valio meijerivoita

Kuori munakoiso ja leikkaa 8 1/2 cm:n paksuista tasakokoista viipaletta. Ripottele viipaleille suolaa, jolloin munakoiso alkaa "hikoilla", eikä mausta tule karvas. Anna suolan vaikuttaa 1/2 tuntia ja pyyhi munakoisoviipaleet sen jälkeen talouspaperilla. Leikkaa juusto 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi, suunnilleen munakoisoviipaleiden kokoisiksi. Levitä munakoisoviipaleille basilika-tomaattikastiketta, lisää juustoviipaleet ja basilikanlehdet ja nosta toinen munakoisoviipale päälle. Kasta pihvit kevyesti vatkattuun valkuaiseen ja korppujauhoihin. Kuumenna öljy tai voi* pannulla ja paista pihvit kauniin ruskeiksi. Tarjoa välittömästi vihersalaatin kanssa.

*) Kirkasta voi ennen paistamista: sulata voi kattilassa tai pannulla ja anna sakan laskeutua pohjaan. Ota talteen kirkastettu voi munakoisopihvien paistamista varten.


Sivusta vastaa Antti Nummiaho
Sivun URL on http://www.hut.fi/u/anummiah/ruokasivusto/ruokaohjeet/ruoka22.html