Ravut suomalaiseen tapaan

Ravut suomalaiseen tapaan

4 annosta
40 rapua
7 l vettä
235 g (2 dl) karkeaa suolaa
3 sokeripalaa
runsaasti kruunutillinvarsia

Tarjoiluun
paahtoleipää
hienonnettua tilliä
Valio Mustaleimaa

Kiehauta vesi ja lisää suola sekä sokeri ja sekoita, kunnes suola ja sokeri liukenevat. Huuhtele ravut kylmällä vedellä ja lisää kiehuvaan veteen. Lisää iso nippu tilliä. Kun vesi alkaa kiehua, keitä rapuja 3-4 minuuttia. Vaihda tillinippu uuteen ja jätä kattila kylmään jäähtymään 6-7 tunniksi. Tarjoa rapujen kanssa paahtoleipää voin ja runsaan hienonnetun tillin kanssa. Tarjoa paahtoleivän kanssa lisäksi Valio Mustaleimaa.


Sivusta vastaa Antti Nummiaho
Sivun URL on http://www.hut.fi/u/anummiah/ruokasivusto/ruokaohjeet/ruoka24.html