Yrteillä paneroitu vasikanpaisti

4 annosta
500 g vasikan sisäpaistia TAI
naudan sisäfileetä
1 tl rouhittua musta- TAI
valkopippuria
1 vaalea leipäviipale
75 g (1 1/2 dl) Valio Mustaleimaa raasteena
tuoreita yrttejä:
1/2 dl timjamia
1/2 dl kirveliä
1 dl persiljaa
1 valkosipulin kynsi
1 keltuainen

Mausta vasikanpaisti pippurilla. Anna vetäytyä yön yli. Laita paloiteltu leipä, juustoraaste, yrtit ja valkosipuli monitoimikoneeseen ja jauha tasaiseksi, lisää lopuksi keltuainen ja sekoita tasaiseksi. Pyyhi paistin tai fileen pintaa, levitä yrttitahna päälle ja nosta leivinpaperille uuniritilälle. Työnnä päätyyn lihalämpömittari. Paista 120 asteessa noin puolitoista tuntia, kunnes lihan sisälämpötila on 70 astetta. Ota talteen paistoliemi ja valmista kastike. Anna paistin levätä ennen viipalointia. Tarjoa lisäkkeenä esim. juusto-perunoita, sekä keitettyjä linssejä ja tummaa siiderisinappikastiketta


Sivusta vastaa Antti Nummiaho
Sivun URL on http://www.hut.fi/u/anummiah/ruokasivusto/ruokaohjeet/ruoka25.html