|
Mansikkainen suklaa-juustokakku
10-12 annosta
Pohja
Täyte
Koristeluun
Tarjoiluun Hienonna keksit esim. monitoimikoneessa ja sekoita sulatetun voin kanssa. Pohjusta halkaisijaltaan 22-24 cm:n irtopohjavuoka muotoon leikatulla leivinpaperilla. Painele keksiseos ohueksi kerrokseksi vuoan pohjalle ja reunoille käyttäen lusikkaa apuna. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi. Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa Hovi-juuston joukkoon keltuaiset*, sokeri ja hieman jäähtynyt suklaa. Yhdistä keskenään jauhot, pähkinäjauhelma sekä chili ja sekoita täytteen joukkoon. Kaada täyte vuokaan. Paista 150 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 1 tunti. Tarkkaile kakkua paiston aikana ja peitä vuoka tarvittaessa alumiinifoliolla. Irrota kakku aivan jäähtyneenä ja koristele mansikoilla. Tarjoa kakku liköörillä maustetun kermavaahdon kanssa.Koristele halutessasi vadelmilla tai boysenmarjoilla sekä sitruunamelissan lehdillä. * Voit pakastaa valkuaiset myöhempää käyttöä, esim. sorbetin, marengin tai mantelimassan tekemistä varten. Sivusta vastaa Antti Nummiaho Sivun URL on http://www.hut.fi/u/anummiah/ruokasivusto/ruokaohjeet/ruoka29.html |