Aura-punajuurikeitto

Aura-punajuurikeitto

4-6 annosta
500 g punajuurta
50 g juuriselleriä
1 iso punasipuli
1 1/4 l kasvislientä
1 rkl punaviini- TAI balsamietikkaa
150 g Auraa TAI
Aura murua
mustapippuria myllystä
1 rkl meiramia
1 dl madeiraa

Tarjoiluun
1 prk Valio ranskankermaa TAI
Valio smetanaa

Paloittele kasvikset ja lisää kiehuvaan kasvisliemeen. Lisää etikka punajuuren värin säilyttämiseksi. Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla kypsäksi. Lisää murennettu Aura, mausteet ja madeira. Sekoita tasaiseksi. Soseuta sauvasekoittimella, kunnes keitto on samettisen pehmeää. Kuumenna tarvittaessa. Tarjoa keiton kanssa ranskankermaa tai smetanaa sekä tuoretta leipää. Tarjoa alkukeittona.


Sivusta vastaa Antti Nummiaho
Sivun URL on http://www.hut.fi/u/anummiah/ruokasivusto/ruokaohjeet/ruoka8.html